Type C punjač

Prikazani svi od ukupno 20 rezultata

  | Punjač za Type C modele telefona

Type C, poznat i kao USB-C punjač, najnoviji je konektor razvijen od strane industrije za električne uređaje, kao i za mobilne telefone. Kako mnogi od najpoznatijih svetskih proizvođača podržavaju ovu novu tehnologiju, verovatno će biti široko usvojena.

Sa takvom podrškom, USB-C će postepeno zameniti prethodne tipove USB-a, uključujući USB-A, USB-B i USB Mini-B. Pored toga, pošto su budući uređaji opremljeni novim USB-C priključkom, verovatno će ti uređaji imati sposobnost dosta bržeg punjenja baterije telefona.

Prednosti Type C ili USB-C punjača su prvobitno njegove perfomanse:

  •  Zaista brzo punjenje

    USB-C može da prenosi podatke brzinom do 10 Gbps (gigabita u sekundi), ili ceo dugometražni film visoke rezolucije za samo 30 sekundi. To je do 20 puta brže od USB2.0.

  • Više snage

    Sa 100 W ili 3 A snage, USB-C kablovi mogu napajati gotovo sve. Od laptopa do velikih monitora visoke rezolucije, čak i nekih štampača.

  • 4K Ultra HD iskustvo

    USB-C kablovi mogu isporučiti Ultra-HD 4K video rezoluciju na USB-C i HDMI ekranima. To je 4 puta veća rezolucija standardne visoke rezolucije.

Budućnost Type C punjača

USB-C nije samo nova vrsta punjača, to je novi standard. To znači da obećava – brzinu, jednostavnu upotrebu, univerzalnost. Uz ovoliko potencijala, USB-C ima još jednu prednost pred postojećim USB kablovima – biće verovatno dugo u upotrebi.